Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Merkwaardige vacature Walibi Holland: 'Zoeken iemand die achtbanen in beweging houdt'

30-03-2021, 10.00 uur

Walibi Holland heeft een opvallende vacature online gezet. Het pretpark zegt op zoek te zijn naar een achtbaantester. Vanwege de coronasluiting kunnen de rollercoasters in Walibi voorlopig niet open. In de tussentijd moeten de achtbanen wel regelmatig getest worden.

Daar is een proefpersoon voor nodig met "stalen zenuwen en een sterke maag", laat het park weten. "Omdat door de uitgestelde opening van het park de achtbanen langer stil moeten staan, zoeken we iemand die ze in beweging blijft houden", staat in de vacaturetekst.

Het zou gaan om een tijdelijke fulltime functie. Hoe ziet een werkdag eruit? "In samenwerking met de technische dienst voer jij de controle nauwkeurig uit en test je de attracties aan de hand van een criterialijst."

Reuzenrad
Daarbij moet elke achtbaan "minimaal één keer" gecontroleerd worden, maar het liefst "meerdere keren op verschillende tijden van de dag én op verschillende plaatsen in de achtbaan". Een goede achtbaantester is er ook niet vies van om andere attracties uit te proberen, zoals het reuzenrad.

Walibi belooft naast een fulltime contract voor 38 uur per week ook "altijd een good-hair-day" en "keelsnoepjes tegen een schorre stem". Solliciteren kan via een online formulier. De timing van de ludieke vacature is niet toevallig: over enkele dagen is het 1 april.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be