Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling wil dat Holle Bolle Gijs automatisch afval gaat scheiden

28-03-2021, 09.20 uur

De Efteling is op zoek naar een duurzame oplossing voor Holle Bolle Gijs. Op dit moment belandt al het afval dat hij door zijn keel krijgt op dezelfde stapel. In tijden waarin afvalscheiding steeds belangrijker wordt, wil de Efteling dat ook de pratende afvalbak zijn steentje bijdraagt.

In het sprookjespark staan vandaag de dag elf Holle Bolle Gijzen. De eerste, ontworpen door Anton Pieck, werd eind jaren vijftig geïntroduceerd. Het is de bedoeling om de afvalvreters de komende jaren één voor één aan te passen, zodat ze verschillende soorten afval kunnen herkennen én zelf kunnen scheiden.

Daarvoor is de Efteling op zoek naar een slimme techniek, vertelt manager Linda Hoffmans in een oproep. "Ons streven is om 100 procent van de petflesjes en blikjes schoon in te zamelen voor recycling", zegt ze.

Achterzijde
"Eén van deze aanvullende initiatieven is het integreren van een afvalscheider in de achterzijde van Holle Bolle Gijs." Het systeem moet blikjes en flesjes kunnen herkennen, zodat ze apart van het overige afval bewaard kunnen worden. "Zo kunnen we ook anno 2021 weer uniek en innovatief zijn in afvalinzameling."

Wie een oplossing denkt te hebben, kan zich aanmelden via de website van innovatieprogramma BioVoice. De Efteling stelt budget beschikbaar voor een pilot. "In eerste instantie als pilot op één Gijs en bij succes kunnen we dit uitrollen naar meerdere Gijzen."Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be