Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Traumahelikopter naar Duinrell vanwege incident met asielzoekers

26-03-2021, 12.13 uurBeeld: Herman van der Woude/Regio15.nl

In het vakantiepark van Duinrell heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een incident plaatsgevonden. Dat gebeurde op een gedeelte van het terrein waar momenteel asielzoekers verblijven. De politie rukte met meerdere eenheden uit. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

Een woordvoerster van het attractiepark bevestigt dat er vannacht een incident heeft plaatsgevonden op het afgesloten COA-terrein. In de oorspronkelijke melding werd gesproken over een steekpartij, maar volgens de politie was er sprake van een mishandeling.

Er is één verdachte aangehouden. Die persoon wordt verhoord. Wat er precies is gebeurd, zal moeten blijken uit onderzoek.

Inkomsten
De bungalows van Duinrell worden 's winters al jaren gebruikt als asielzoekerscentrum, op verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Vanwege de coronacrisis blijven de vluchtelingen nu langer zitten. Voor het pretpark betekent dat een belangrijke inkomstenbron.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be