Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort laat donateurs live meekijken met mierenkolonie

25-03-2021, 14.39 uur

Een nieuwe steuncampagne van DierenPark Amersfoort staat in het teken van mieren. Wie de dierentuin een warm hart toedraagt, kan symbolisch een mier adopteren. In het park leven zo'n 100.000 Zuid-Amerikaanse parasolmieren. "Zij wachten op een baasje", zegt directrice Astrid Wassenaar gekscherend.

Het adopteren van een mier kost 25 euro per jaar. Voor dat bedrag krijgt de 'eigenaar' toegang tot de zogeheten Mierencam, waarmee de kolonie live te volgen is. Verder zorgt DierenPark Amersfoort voor een online certificaat en een halfjaarlijkse nieuwsbrief met mierennieuws.

Donateurs mogen zelf een naam voor hun mier kiezen. Wie 45 euro betaalt, ontvangt het certificaat per post, plus een pakket met hebbedingetjes en twee entreekaarten voor een speciale mierenavond.

Schrijnend
De financiële hulp is hard nodig, vertelt directrice Wassenaar. "Het dierenpark heeft het zwaar. De langdurende sluiting wordt steeds schrijnender en heeft grote impact op ons park." Lucas Bolsius, burgemeester van de gemeente Amersfoort, adopteerde vanochtend de allereerste mier.Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be