Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pretpark de Valkenier

Architectenbureau ontwikkelde alternatief voor Limburgs pretpark

11-04-2021, 20.37 uur

Voor het vervangen van het Limburgse pretpark de Valkenier ligt al een plan klaar. In februari werd bekend dat de eigenaar van het attractiepark in Valkenburg overweegt om de handdoek definitief in de ring te gooien. Op de locatie van het huidige park zou dan bijvoorbeeld een woonwijk gebouwd kunnen worden.

Nu blijkt dat er ook al een ander plan is ontwikkeld voor het gebied. Architectenbureau Povše & Timmermans uit Sittard bedacht een nieuw concept voor de Valkenier, waarbij klassieke attracties als achtbanen, waterbanen en draaimolen plaatsmaken voor overdekt entertainment.

"De familie Otermans, de eigenaar van de Valkenier, heeft ons een tijd geleden gevraagd om na te denken over een concept dat 365 dagen per jaar gebruikt kan worden voor overdekt familie-entertainment", vertelt architect Geert Timmermans aan Looopings.

Games
Zo ontstond een masterplan voor overdekte pretparkachtige locatie. De details wil Timmermans niet kwijt. "Want als het niet doorgaat, willen we dit concept op een andere plek proberen. We hebben er anderhalf jaar lang aan gewerkt. Maar denk aan de combinatie van games en sport, met gebruik van schermen."

Inmiddels is het plan in de ijskast beland, vertelt de architect. "De Valkenier overweegt nu voor woningbouw te kiezen, terwijl de gemeente liever recreatie ziet. Wij zijn in afwachting van wat het gaat worden. Ons concept ligt klaar. Ze kunnen zo met ons verdergaan."

Meer Pretpark de Valkenier
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be