Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Apenheul brengt boek uit ter gelegenheid van vijftigjarig jubileum

21-07-2021, 13.35 uur

Apenheul heeft een boek uitgebracht om te vieren dat het park vijftig jaar bestaat. In het 212 pagina's tellende boekwerk van Marlies Hummelen staan foto's en interviews met personen die belangrijk zijn of zijn geweest voor de ontwikkeling van het bekende Apeldoornse dierenpark.

Zo wordt er gesproken met de dochter van Apenheul-oprichter Wim Mager, maar bijvoorbeeld ook met verzorgers, een medewerker van de technische dienst, de coördinator van dierentransporten, een voedingsspecialist, het hoofd van de groenvoorziening en oud-directeuren.

Het voorwoord wordt verzorgd door Patrick van Veen van the Jane Goodall Institute. Prinses Magriet der Nederlanden, beschermvrouw van het park, komt ook aan het woord. Verder maakt de lezer kennis met de diersoorten die in het park leven.

Omslag
Vijftig jaar geleden werd er weinig verwacht van de komst van het apenpark. "Een park met alleen maar apen, die vrij rondlopen tussen de bezoekers - dat kon niks worden, meenden velen eind jaren zestig", valt te lezen op de omslag. "Toch opende de eigenzinnige idealist Wim Mager in 1971 het apensanctuarium Apenheul." De rest is geschiedenis.

'Apenheul 50 Jaar' is sinds kort verkrijgbaar in het park. Wie geen plannen heeft om binnenkort langs te komen, kan het boek ook online bestellen. Een exemplaar kost 29,95 euro.

Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be