Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Boete voor Efteling-bezoeker die werd aangevallen door beveiligers

24-03-2021, 14.07 uur

Een Efteling-bezoeker die afgelopen najaar tegen de grond gewerkt werd door beveiligers, moet een boete betalen. Dat heeft de politierechter in Breda besloten. In oktober 2020 dook een video op van een man uit Amsterdam die in de Efteling aangevallen werd door een groep bewakers. Hij zou zich bij de ingang agressief gedragen hebben.

Efteling-medewerkers voelden zich "geïntimideerd en bedreigd", vertelde een woordvoerster destijds. Zij schakelden de beveiliging in. Toen de man even later werd aangesproken, escaleerde de situatie volledig.

In de rechtbank bleek afgelopen week wat de man gedaan heeft om het Efteling-personeel op de kast te jagen: hij deed bij de entree moeilijk toen hij zijn kaartjes niet in een goede volgorde had gepresenteerd. In een mum van tijd stonden er tien beveiligers om hem heen. Omdat hij vervolgens weigerde het park te verlaten, moest hij zich bij de rechter verantwoorden voor belediging en huisvredebreuk.

Uitgescholden
"Mijn cliënt is slachtoffer in deze zaak", zo citeert het Brabants Dagblad de advocate van de man. "Hij heeft letsel opgelopen toen hij naar de grond werd gewerkt en hij werd uitgescholden voor kut-Marokkaan."

Volgens raadsvrouw wilde de bezoeker het park wel verlaten, maar pas nadat hij zijn entreegeld had teruggekregen. Hij was immers net binnen. Bovendien suggereert de advocate dat Efteling-beveiligers erom bekend staan wel vaker te discrimineren.

Voorwaardelijk
De Amsterdammer, die zelf niet aanwezig was bij de zaak, krijgt een boete van 400 euro, waarvan 300 euro voorwaardelijk. Hij deed zelf ook aangifte tegen de beveiligers. De kwestie krijgt mogelijk dus nog een staartje.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be