Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Efteling, Walibi en Slagharen willen eigen Fieldlab-experiment

24-03-2021, 20.19 uur

Verschillende Nederlandse attractieparken zijn bezig met voorbereidingen voor een eigen Fieldlab-experiment. Onder de vlag van Fieldlab Evenementen vinden dit voorjaar verschillende praktijktests plaats waaruit moet blijken of evenementen in coronatijd veilig kunnen plaatsvinden.

Na onder meer een theatervoorstelling, een zakelijk congres, een popfestival en een dancefeest wordt het ook tijd om de pretparksector onder de loep te nemen, vindt branchevereniging Club van Elf. De Efteling, Walibi Holland en Attractiepark Slagharen hebben interesse om daar aan mee te werken.

Dat bevestigen woordvoerders van de drie parken aan Looopings. Tijdens zo'n test kunnen contactmomenten en bezoekersstromen in kaart gebracht worden. De deelnemers zouden zich vooraf verplicht moeten laten testen op het coronavirus.

Perspectief
Of het experiment daadwerkelijk doorgaat, is nog niet zeker. Er wordt nog over overlegd met de autoriteiten. Op dit moment is voor attractieparken nog geen openingsdatum bekend. Het kabinet vindt het gezien de huidige coronacijfers nog te riskant om de sector perspectief te geven.

Het evenemententerrein van Walibi Holland was eerder deze maand al het toneel van een ander Fieldlab-experiment: Back To Live. Concertorganisatoren Mojo en ID&T sloegen de handen ineen voor een coronaproof dancefestival en popfestival in de openlucht.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be