Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Achter de schermen bij het Tikibad van Duinrell: zo werkt het golfslagbad

23-03-2021, 17.02 uur

Duinrell geeft in een nieuw filmpje een kijkje achter de schermen bij het Tikibad. Het Wassenaarse pretpark laat zien hoe het grote golfslagbad in het waterparadijs precies werkt. Voor het golfeffect wordt gebruikgemaakt van een enorme windmachine, die zich onder het Tikibad bevindt.

"Deze windmachine stuurt lucht naar vier verschillende kamers", aldus Duinrell. In die kamers zit water. Speciale kleppen zorgen ervoor dat de lucht afwisselend in de kamers terechtkomt. "Zodra er lucht in de kamer komt, wordt het water uit de kamer geduwd, het zwembad in."

De video is onderdeel van een YouTube- en TikTok-serie onder de noemer Duinrell Stories. Daarin laat het attractiepark werkzaamheden en locaties zien die normaal gesproken niet zichtbaar zijn voor bezoekers. Het golfslagbad bestaat al sinds 1984, het openingsjaar van het Tikibad.



Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be