Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

TikTok-attractie Plopsaland zorgt voor volksopstand: petitie met tienduizenden handtekeningen

23-03-2021, 09.24 uur

Een Plopsaland-attractie met een TikTok-thema blijft de gemoederen bezighouden in België. Het Vlaamse attractiepark werkt aan een TikTok-gebied met een zweefmolen die in het teken staat van twee youtubers en tiktokkers. Dat zorgde de afgelopen dagen al voor een storm aan woedende reacties. Nu is er ook een petitie.

De initiatiefnemer wil absoluut niet dat Plopsaland in zee gaat met CEMI, het merk van videomakers Céline Dept en Michiel Callebaut. "CEMI heeft niets met Studio 100 te maken, dus vind ik dat het niet mag", schrijft Mike Serneels, de aanjager van de handtekeningenactie.

Zijn oproep had effect. In enkele dagen tijd hebben al 75.000 personen de digitale petitie getekend. Dat aantal blijft stijgen, mede doordat Vlaamse media er voortdurend over berichten.

Spijt
De aanhoudende haatcampagne roept de vraag op of Plopsaland al spijt heeft van de deal met CEMI. Daar wil het pretpark nu nog niets over zeggen. Men komt binnenkort met een uitgebreide reactie en meer informatie over het project.

Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof liet eerder al weten dat het TikTok-gebied bedoeld is voor een jonge doelgroep. "We hopen met de nieuwe zone rond de TikTok-sterren vooral de 8- tot 15-jarigen te bekoren", zei hij. Dat is opvallend, omdat de TikTok-app officieel verboden is voor kinderen onder 13 jaar.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be