Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Zoals verwacht: Nederlandse pretparken blijven dicht met Pasen

23-03-2021, 19.02 uur

Voor het tweede jaar op rij kunnen de Nederlandse pretparken en dierentuinen een streep zetten door de paasdagen. Attractieparken die hoopten dat ze het seizoen traditiegetrouw rond Goede Vrijdag - 2 april - konden beginnen, komen van een koude kermis thuis.

Een maand geleden sprak het kabinet nog voorzichtig over mogelijke versoepelingen rond Pasen, al liet men toen weten dat de terrassen voorrang zouden krijgen op andere sectoren. De Club van Elf, de branchevereniging voor dagattracties, begon daarop een lobbycampagne.

Tevergeefs, zo blijkt nu, al komen er gezien de huidige coronacijfers ook geen versoepelingen meer voor de terrassen. De huidige lockdown blijft voorlopig van kracht, inclusief een avondklok. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen.

Financiële ramp
Nederlandse pretparken, dierentuinen en musea zijn in 2021 nog geen enkele dag geopend geweest. Ze beginnen het seizoen met forse verliezen, waarvan het de vraag is of ze die later dit jaar nog goed kunnen maken. Seizoen 2020 was voor nagenoeg alle dagattracties ook al een financiële ramp.

In Europa zijn momenteel alleen pretparken toegankelijk in delen van Spanje. Later deze week gaan de poorten van attractieparken in Denemarken weer open. Het tonen van een negatieve coronatest bij binnenkomst is daar verplicht. De pretparken in Groot-Brittannië openen naar verwachting op maandag 12 april. België heeft een geplande heropening op donderdag 1 april geannuleerd vanwege de coronacijfers.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be