Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tier- und Freizeitpark Thüle

Duitse dierentuin wint rechtszaak over heropening

21-03-2021, 17.56 uur

Een dierenpark in Duitsland dat eigenlijk niet open mocht van de overheid, heeft met succes een rechtszaak aangespannen. De overheidsregels voor Duitse dierentuinen hangen samen met het aantal coronabesmettingen: bij een te hoog besmettingsaantal in een gemeente mag een park niet open.

Daarbij wordt gelet op het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Als dat getal langdurig boven de honderd uitkomt, worden eventuele versoepelingen teruggedraaid.

Om die reden kon Tier- und Freizeitpark Thüle in de deelstaat Nedersaksen de poorten niet openen, terwijl de meeste andere Duitse dierentuinen inmiddels wel toegankelijk zijn. Directrice Alexandra Grothaus stapte naar de rechter. Die gaf haar afgelopen week gelijk.

Risico
Het risico op besmettingen in de openlucht is namelijk zeer laag, zo oordeelde de rechter. Bovendien nemen dierentuinen extra maatregelen op het gebied van capaciteit en hygiëne, waardoor een dagje uit veilig kan verlopen.

De uitspraak betekent goed nieuws voor alle dierentuinen in Nedersaksen, die nu niet meer angstvallig de plaatselijke coronacijfers af hoeven te wachten. Het pretparkgedeelte van Tier- und Freizeitpark Thüle blijft voorlopig wel noodgedwongen dicht.

Meer Tier- und Freizeitpark Thüle
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be