Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Miragica

Video: youtuber ontdekt verlaten pretpark in Italië

21-03-2021, 20.00 uur

Een Italiaans attractiepark dat in 2018 voor het laatst geopend was, ligt er momenteel desolaat bij. Dat is te zien in een nieuwe video. Pretpark Miragica, gelegen in Zuidoost-Italië, werd enkele jaren geleden gesloten vanwege hardnekkige financiële problemen.

Een youtuber besloot een kijkje te nemen op het verlaten terrein. Alle attracties staan nog overeind, blijkt uit beelden op het YouTube-kanaal van Fabrizio D Cota. Naast de grote lanceerachtbaan Senzafiato van fabrikant Intamin komen onder andere een waterbaan, een twister coaster, een disk'o coaster en een vrijevaltoren voorbij.

"Het park is totaal verlaten en er wordt geen onderhoud gepleegd aan de attracties, die langzaam wegkwijnen en hun waarde verliezen", schrijft de videomaker. Hij krijgt er naar eigen zeggen een nostalgisch gevoel van. "De attracties zijn er nog allemaal, precies zoals ze werden achtergelaten. Ondertussen begint de natuur terug te nemen wat haar is ontnomen."

Faillissement
De afgelopen jaren is er gezocht naar een nieuwe eigenaar voor Miragica. Die kon niet worden gevonden. Het park kampt met een schuld van enkele tientallen miljoenen euro's. Onlangs werd officieel het faillissement uitgesproken door de rechtbank.Meer Miragica
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be