Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Video: Plopsaland-achtbaan Ride to Happiness maakt volledige testrit

21-03-2021, 16.37 uur

De eerste testritten van de spectaculaire nieuwe achtbaan in Plopsaland De Panne zijn succesvol verlopen. Nadat de eerste lancering van spinning coaster The Ride to Happiness afgelopen week al voorzichtig getest werd, heeft een trein nu meermaals het volledige parcours doorlopen.

Dat is te zien op een video die pretparkfan Marc Desaever deelde met Looopings. De trein - gevuld met blauwe testdummy's - wordt tijdens een ritje twee keer gelanceerd met een topsnelheid van zo'n 90 kilometer per uur.

De 35 meter hoge attractie telt maar liefst vijf inversies: een wereldrecord voor een spinning coaster. Bovendien gaat geen enkele andere achtbaan in de België vaker over de kop. Tijdens de tests draaiden de karretjes nog niet rond.

SuperSplash
Nu is het wachten op de eerste onride-beelden. The Ride to Happiness gaat komende zomer open. De achtbaan, gelegen tussen de Ploptuin en de SuperSplash van Piet Piraat, komt in het teken te staan van het bekende muziekfestival Tomorrowland.

Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be