Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Bittere pil voor attractieparken in België: heropening gaat niet door

19-03-2021, 18.40 uur

De geplande heropening van de Belgische attractieparken op 1 april is van tafel. Vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen hebben de Belgische regeringen in het Overlegcomité besloten om eerder aangekondigde versoepelingen te schrappen. Dat heeft premier Alexander De Croo zojuist bekendgemaakt.

Plopsaland De Panne en Plopsa Coo zouden op donderdag 1 april opengaan, gevolgd door het nieuwe Plopsa Hotel in De Panne op vrijdag 2 april. Walibi Belgium, Bobbejaanland, Bellewaerde Park en Boudewijn Seapark wilden het nieuwe seizoen starten op zaterdag 3 april.

Zij moeten nu een bittere pil slikken. De parken zijn al sinds 23 oktober gesloten. Een nieuwe openingsdatum is nog niet bekend. Of een heropening nog lang op zich laat wachten, hangt af van de coronacijfers.

Paasvakantie
Premier De Croo verwacht dat er na de paasvakantie - van 3 tot en met 18 april - meer mogelijk is. "We hopen dat dit voor het laatst is dat we minder goed nieuws moeten brengen na een Overlegcomité", zegt hij.

Dierentuinen, die later dicht gingen en al sinds februari weer open zijn, mogen wel bezoekers blijven ontvangen. De Belgische pretparken klagen al geruime tijd over de verschillen in regels voor attractie- en dierenparken. Een stap naar de Raad van State liep op niets uit.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be