Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drayton Manor Resort

Megaboete voor Engels pretpark na dodelijk ongeluk met wildwaterbaan

19-03-2021, 14.25 uur

Een pretpark in Engeland moet een boete betalen van 1 miljoen pond vanwege een dodelijk ongeluk. In mei 2017 viel een 11-jarig meisje uit een bootje van de wildwaterbaan Splash Canyon. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis.

Overheidsorganisatie Health and Safety Executive deed uitgebreid onderzoek naar het ongeval. Daaruit blijkt dat er sprake was van systematische tekortkomingen op veiligheidsgebied.

Zo stonden er te weinig veiligheidscamera's naast de baan en was het personeel niet goed geïnstrueerd. Nadat medewerkers te horen kregen dat er een kind in het water was gevallen, duurde het tien minuten voordat de noodstop werd ingedrukt.

Informatieborden
Verder waren er niet genoeg medewerkers aanwezig en deugden de veiligheidsinstructies op informatieborden niet. Bovendien hadden werknemers geen training gekregen over het redden van bezoekers en waren er geen reddingsvesten voorhanden.

Vanwege alle tekortkomingen krijgt het bedrijf een boete opgelegd van 1 miljoen pond, zo'n 1,2 miljoen euro. Het is echter nog maar de vraag of dat bedrag ooit betaald gaat worden. De toenmalige eigenaar van Drayton Manor, de familie Bryan, kampt met financiële problemen.

Gesloten
Afgelopen zomer vroeg men uitstel van betaling aan. Vervolgens werd het park overgenomen door parkengroep Looping Group. De attractie in kwestie is sinds het tragisch voorval in 2017 gesloten voor publiek.

Meer Drayton Manor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be