Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Subtiele naamswijziging voor Belgisch pretpark Bellewaerde

18-03-2021, 12.37 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde voert deze winter een subtiele naamsverandering door. In plaats van Bellewaerde wordt het attractiepark in Ieper voortaan Bellewaerde Park genoemd. Die naam hanteerde het bedrijf ook al tussen 1971 en 2014.

De Vlaamse trekpleister opende in 1954 als Toeristisch Centrum Bellewaerde. In 1969 werd de naam gewijzigd naar Safari Bellewaerde. Drie jaar later koos men voor de term Bellewaerde Park. In 2014 werd besloten om de naam te verkorten naar simpelweg Bellewaerde.

Nu keert het woordje 'Park' toch weer terug. Aanleiding is de opening van een waterparadijs in 2019. Om het verschil tussen beide bestemmingen duidelijker te maken, wordt voortaan gesproken over pretpark Bellewaerde Park en waterparadijs Bellewaerde Aquapark.

Logo
Het Bellewaerde-logo op social media en de website van het park is inmiddels aangepast. "We merkten dat het in de communicatie eenvoudiger en duidelijker zou zijn als we één hoofdmerk hebben waar de twee verschillende parken dan aan gekoppeld zijn", vertelt directeur Stefaan Lemey aan Looopings.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be