Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Safari Park Dvir Králové

Twee dierentuinen laten chimpansees met elkaar zoomen

17-03-2021, 17.27 uur

Net als thuiswerkers kunnen de chimpansees in twee Tsjechische dierentuinen sinds kort met elkaar zoomen. Omdat de dieren de aanwezigheid van bezoekers missen, hebben twee dierenparken de handen ineengeslagen voor een videoverbinding.

In de chimpanseeverblijven van Zoo Brno en Safari Park Dvir Králové zijn grote videoschermen geïnstalleerd. Daarop kunnen de apen hun soortgenoten in het andere park bekijken. Er zijn geen geluiden te horen.

"Dit unieke project heeft als doel om de apen meer variatie en verrijking te bieden nu ze vanwege de gedwongen sluiting geen bezoekers kunnen observeren", staat in een persbericht. Het gaat om een experiment dat vooralsnog tot eind maart loopt.

Pronken
Volgens de parken zijn de eerste resultaten positief. "De chimpansees zijn erg nieuwsgierig. Ze proberen bijvoorbeeld achter het scherm te kijken of ze komen met voedsel naar de camera, ogenschijnlijk om ermee te pronken."

Dierentuinen in Tsjechië zijn sinds december dicht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daar hebben de apen ook last van, betogen de twee parken. "Intelligente dieren als chimpansees kunnen zich eenzaam gaan voelen. Passerende mensen achter glas zijn vaak een bron van vermaak."

YouTube
Ook mensen mogen meekijken met de chimpansees. Zij kunnen de livestream dagelijks tussen 08.00 en 16.00 uur aanzetten via YouTube.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be