Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pleasure Beach Resort

Engels pretpark laat bezoekers achtbaan beklimmen voor 75 euro

16-03-2021, 09.40 uur

Bezoekers van het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach kunnen een klassieke achtbaan dit jaar op een nieuwe manier beleven. Het attractiepark geeft fans de kans om een wandeling te maken over het parcours van de 88 jaar oude houten rollercoaster Nickelodeon Streak.

Daarvoor vraagt het park 65 pond, zo'n 75 euro. Het evenement wordt Walk the Woodie genoemd. Blackpool spreekt over "een unieke ervaring die normaal alleen weggelegd is voor onze gespecialiseerde technici".

Nickelodeon Streak stamt uit 1933. In het verleden heette de attractie simpelweg Roller Coaster. De oranje achtbaan is ruim 18 meter hoog en bijna 700 meter lang. Tijdens een ritje wordt een topsnelheid behaald van ruim 55 kilometer per uur.

Toeschouwers
Een wandeling duurt ongeveer negentig minuten. Alle deelnemers mogen gratis twee toeschouwers meenemen die op de grond blijven staan. Het park zorgt voor veiligheidsharnassen en -helmen. Er geldt een minimale lengte van 1.32 meter en een minimumleeftijd van 12 jaar.

Aanmelden kan via de website van Blackpool Pleasure Beach. Het attractiepark biedt al langer wandelingen aan naar de top van een andere achtbaan: The Big One, één van de hoogste achtbanen van Europa.



Meer Pleasure Beach Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be