Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Verlenging evenementenverbod is nieuwe tegenslag voor kermiswereld

16-03-2021, 09.20 uur | Reacties

De start van het kermisseizoen laat nog wel even op zich wachten. Terwijl de kermiswereld strijdt voor een heropening, is het landelijke verbod op evenementen verlengd. Zeker tot en met woensdag 5 mei mogen er geen vergunningen voor evenement afgegeven worden.

Dat heeft het Veiligheidsberaad, met daarin de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's, afgesproken met demissionair ministers Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Kermissen rond Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei) kunnen dus niet plaatsvinden.

Zelfs als de landelijke coronamaatregelen rond die tijd aanzienlijk versoepeld zijn, blijft het evenementenverbod gelden. Veiligheidsberaad-voorzitter en burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls wil daarmee naar eigen zeggen duidelijkheid scheppen voor organisatoren.

Compensatie
Kermisexploitanten hebben vorige week op meerdere plekken in Nederland gedemonstreerd omdat ze zo snel mogelijk weer open willen. Daarnaast eisen ze meer financiële compensatie van de overheid. Er wordt ook gedacht aan het aanspannen van een rechtszaak tegen de staat.

Meer kermis
Reacties