Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland gaat niet uitgebreid stilstaan bij vijftigjarig jubileum

28-04-2021, 15.50 uurBeeld: Walibi Fanclub

Het is in 2021 precies vijftig jaar geleden dat er op de plek van Walibi Holland een pretpark openging: de Flevohof. Ondanks dat gouden jubileum vinden er dit jaar geen speciale activiteiten of gebeurtenissen plaats, bevestigt een voorlichtster aan Looopings. "Het is een leuke gebeurtenis, maar we zijn er niet zo mee bezig", zegt ze.

Walibi Holland kent een roerige geschiedenis, met veel verschillende eigenaren. De Flevohof opende in 1971. In 1994 heropende het park als Walibi Flevo. Zes jaar later volgde de transformatie naar Six Flags Holland. In 2005 keerde de oranje kangoeroe terug en veranderde de naam naar Walibi World. De huidige naam stamt uit 2011.

Op de officiële website van het attractiepark wordt 1971 als openingsjaar genoemd. "Maar vanwege onze geschiedenis is het lastig om één startjaar te noemen", vertelt de woordvoerster. "Veel mensen zien de start van de Flevohof niet echt als het begin van het huidige Walibi."

Heropening
Van een groot jubileumfeest zal dit jaar in ieder geval geen sprake zijn. "We focussen nu volledig op onze heropening, hopelijk op 11 mei. Als we straks eindelijk weer gasten mogen ontvangen, is dat op zich al reden voor een feestje."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be