Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Belgische pretparken gaan open zonder overdekte attracties

14-03-2021, 15.28 uur | Reacties

Pretparken in België hebben toestemming om in april weer bezoekers te verwelkomen, maar niet alle attracties kunnen open. De versoepelingen van de Belgische overheid zijn bedoeld voor activiteiten in de openlucht. Om die reden moeten nagenoeg alle overdekte attracties tot nader order dicht blijven.

Voor welke attracties dat precies zal gelden, wordt nog onderzocht. De parken overleggen daarover met de autoriteiten. Ze hebben zelf al wel een lijst opgesteld van attracties die zeker gesloten zullen zijn.

Zo kondigt Plopsaland De Panne aan dat het overdekte themagebied Mayaland niet open kan, net als bootjesdarkride Het Bos van Plop. Voor overdekte wachtrijen, zoals die bij lanceerachtbaan Anubis The Ride, wordt nog een oplossing gezocht.

Revolution
In Bobbejaanland blijven waterbaan Banana Battle, waterbaan Indiana River, darkride El Paso, achtbaan Revolution, simulator The Forbidden Caves en kindergebied Kinderland in ieder geval gesloten.

Walibi Belgium houdt lanceerachtbaan Psyké Underground, darkride Challenge of Tutankhamon, darkride Popcorn Revenge, madhouse Le Palais du Génie en de 4D Cinema sowieso dicht.

Huracan
Bezoekers van Bellewaerde moeten achtbaan Huracan, treintje Bengal Express, madhouse Het Magische Huis van Houdini en de nieuwe 4D-film Robinson Crusoe missen. Ook een arcadehal en een overdekt speelgebied voor kinderen kunnen daar niet open.

Boudewijn Seapark mag dolfijnenshow Moana's Blue World nog niet opvoeren. Verder is binnenspeeltuin Bobo's Indoor voorlopig verboden terrein.

Dierentuinen
De heropening van Plopsaland De Panne en Plopsa Coo staat op de planning voor donderdag 1 april. Walibi Belgium, Boudewijn Seapark en Bellewaerde willen op zaterdag 3 april opengaan. Plopsa Indoor Hasselt moet gesloten blijven. Belgische dierentuinen zijn al een tijdje open.

Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be