Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tierpark Hellabrunn

Duitse dierentuin sluit vervallen vleermuisgrot

13-03-2021, 17.18 uur

De Duitse dierentuin Tierpark Hellabrunn neemt afscheid van een populaire attractie. De vleermuisgrot is in zeer slechte staat en gaat niet meer open voor het publiek. Dat is te lezen op de officiële website van het park.

Het gebouw staat al sinds de jaren zestig in de dierentuin en werd in 1992 gerenoveerd tot vleermuisgrot met mijntunnelthema. Naast kleine gladneusvleermuizen leefden er ook vogels, spinnen en ratten in de grot, die een oppervlakte heeft van 550 vierkante meter.

Vocht en schimmel eisten echter hun tol. De vleermuisgrot kon alleen open blijven dankzij dure onderhoudsbeurten. Ook de stookkosten liepen door de gebrekkige isolatie flink op. Daarom is het gebouw nu definitief gesloten.

Nijlpaarden
Over enkele jaren wil Tierpark Hellabrunn, gelegen in München, een nijlpaardenverblijf bouwen op de plek van de grot. Dat wordt onderdeel van het nieuwe themagebied Geozone Afrika.

Veel gladneuzen zijn inmiddels verhuisd naar andere dierentuinen, maar een aantal blijft achter de schermen in Hellabrunn wonen. Er zijn plannen voor een nieuw onderkomen in het toekomstige Amerikaanse themadeel. In de jungle van het dierenpark zijn momenteel nog wel de grotere palmvleerhonden en reuzenvleermuizen te vinden.

Meer Tierpark Hellabrunn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be