Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Minecraft-bouwers maken werk van Efteling-replica's

13-03-2021, 19.00 uur

Tijdens de sluiting van de Efteling is het Kaatsheuvelse attractiepark wel te bezoeken in computerspel Minecraft. Een groep creatievelingen is al jaren bezig om de Efteling met behulp van Minecraft zo gedetailleerd mogelijk na te bouwen. Een nieuwe video brengt het volledige park op bijzondere wijze in beeld.

In het YouTube-filmpje worden beelden uit de populaire blokkerige Minecraft-wereld SprookjesCraft gecombineerd met echte dronebeelden uit de Efteling, die vorig jaar gemaakt zijn tijdens de eerste coronasluiting.

Aan SprookjesCraft werken dagelijks zo'n twintig mensen. "Ondanks de beperkingen van het spel proberen we zo veel mogelijk Efteling-details te verwerken", vertelt één van de bouwers.

Bijzonder
De Efteling noemt het project "echt bijzonder". "Je kunt er, net als in de Efteling, wandelen door het Sprookjesbos of een ritje maken in één van de vele attracties", weet een woordvoerster.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be