Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Walibi-directrice noemt gesloten houden van pretparken 'groot risico'

11-03-2021, 12.44 uur | Reacties

De politiek is onverantwoord bezig door pretparken en dierentuinen gesloten te houden. Dat schrijft Mascha van Till, directrice van Walibi Holland, in een persbericht. Ze denkt dat het "onverstandig" is als dagattracties met Pasen geen bezoekers kunnen ontvangen.

"Met het voorjaar in aantocht gaat Nederland er massaal op uit en is de trek naar stadsparken, stranden en bossen onhoudbaar", aldus Van Till, tevens voorzitter van branchevereniging Club van Elf. Volgens haar kunnen attractieparken, dierenparken en musea ervoor zorgen dat de drukte gespreid wordt.

Het kabinet verwacht eind deze maand versoepelingen aan te kunnen kondigen voor buitenterrassen, maar niet voor doorstroomlocaties als pretparken. Van Till: "Het demissionair kabinet neemt een groot risico door de gecontroleerde dagrecreatie onnodig lang dicht te houden."

Chaos
De brancheorganisatie vreest voor chaos. "Het zou onverstandig zijn om tijdens deze crisis nu chaos in de publieke ruimte te riskeren, terwijl er professionele begeleiding en beschikbaarheid van commerciële dagattracties is."

Als de terrassen open mogen, dan mogen wij ook, zo luidt de boodschap. "De heropening van de buitenterrassen van de horeca is een positief signaal dat niet los kan worden gezien van de heropening van de dagrecreatiebedrijven."

Gegarandeerd
Toeristische attracties zijn volkomen "veilig en verantwoord", denkt Van Till. "We hebben vorig jaar laten zien dat veilig samen uit goed mogelijk is en werkt. Door bezoekers vooraf te laten reserveren en de capaciteit te verlagen kan de anderhalve meter afstand gegarandeerd worden."

Het is de vraag hoeveel zo'n garantie waard is. Afgelopen najaar verkondigde Walibi-directrice Van Till nog een andere boodschap. "In de praktijk blijkt dat gasten moeilijk afstand kunnen bewaren tot elkaar", gaf ze toe bij het stopzetten van een halloweenfestival in haar park, waar eveneens gewerkt werd met reserveringen en een verlaagde capaciteit. Ook in andere parken, waaronder de Efteling en Toverland, bleken veel bezoekers zich afgelopen zomer en najaar niet aan de coronaregels te houden.

Contactmomenten
Coronaminister Hugo de Jonge werd eerder deze week al gevraagd naar de keuze om terrassen voorrang te geven op bijvoorbeeld pretparken. "Als we een stap zetten, betekent dat dus dat we daar niet allerlei andere sectoren ook aan toe kunnen voegen, want dan zal het aantal contactmomenten sowieso veel te groot zijn", reageerde hij toen.

Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be