Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland test spinning coaster The Ride to Happiness

17-03-2021, 19.00 uur

De nieuwe achtbaan van Plopsaland De Panne wordt getest. Vorige week arriveerden de karretjes van de extreme spinning coaster in het Vlaamse pretpark. Inmiddels staan ze op de baan en is men begonnen met het testen van de eerste lancering. Daarbij zijn de stoelen gevuld met blauwe testpoppen.

De spectaculaire attractie van fabrikant Mack Rides, die The Ride to Happiness by Tomorrowland gaat heten, bestaat uit maar liefst vijf inversies en twee lanceringen met een topsnelheid van zo'n 90 kilometer per uur. Daar komt bovenop dat de karretjes draaien.

De voertuigen - met muziek aan boord - hebben een steampunkthema, met tandwielen en bruintinten. Het ontwerp is niet nieuw: Plopsaland koos voor hetzelfde design als de karretjes van de achtbaan Time Traveler in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City. Dat is de eerste en tot nu toe enige extreme spinning coaster ter wereld.

Muziekfestival
De variant in Plopsaland wordt verder gedecoreerd in de stijl van muziekfestival Tomorrowland. The Ride to Happiness is 35 meter hoog. Plopsaland investeerde 17,5 miljoen euro in de uitbreiding, die komende zomer af moet zijn. Een openingsdatum is er nog niet.

Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be