Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Nieuwe naam voor boomerang coaster Walibi

12-03-2021, 22.55 uur

De boomerang coaster in het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes krijgt een nieuwe naam. In plaats van EqWalizer gaat de achtbaan voortaan door het leven als Generator. Dat heeft het attractiepark bekendgemaakt op social media.

Generator wordt onderdeel van themagebied Explorer Adventure. Walibi heeft gekozen voor een steampunkthema. Bij de wijziging horen ook nieuwe kleuren. In plaats van roze met geel wordt de baan turquoise. De paarse steunpilaren worden bruin geverfd.

Generator, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, opende in 1988. In eerste instantie heette de attractie simpelweg Boomerang. Bij een gedaantewisseling in 2014 kreeg de attractie de naam EqWalizer. Toen werd ook een nieuwe trein van de Duitse firma Sunkid Heege geïntroduceerd.

Meer Walibi Rhône-Alpes
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be