Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verwijdert kookpot Monsieur Cannibale

08-03-2021, 15.36 uurBeeld: @KBoodschap

Een onderdeel van de Efteling-attractie Monsieur Cannibale is gespot op een merkwaardige plek. Op een opslagterrein achter het Efteling Theater ligt één van de twaalf kookpotten van de bekende attractie. Het felrode object is weggehaald voor onderhoudswerkzaamheden, meldt een woordvoerder.

Wat er precies mee gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Opvallend genoeg ligt het gevaarte niet in de buurt van een werkplaats, maar op het zogenoemde Logistiek Evenementen Magazijn.

Over Monsieur Cannibale is al jaren veel te doen vanwege het vermeende racistische aspect van de attractie. Steeds meer mensen willen dat de Efteling een kannibaalfiguur bovenop de kookpottenmolen - met kroeshaar, dikke lippen, oorringen, grote voortanden en een lepel door zijn neus - weghaalt vanwege racistische stereotypen.

Tijdsgeest
De Efteling gaat naar eigen zeggen pas "bekijken of de attractie nog in de tijdsgeest past" als er groot onderhoud op de planning staat. Afgelopen zomer was de attractie bijna twee weken dicht voor onderhoud, maar toen veranderde er op het oog niets. Ook nu wordt Monsieur Cannibale verder niet aangepast, weet de woordvoerder.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be