Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Chessington World of Adventures Resort

Nieuwe vrijevaltoren Croc Drop mag open ondanks bezwaar van schoenenmerk Crocs

16-03-2021, 10.13 uurBeeld: Matthew Last

Schoenenmerk Crocs is niet blij met een nieuwe attractie in een Engels pretpark. Chessington World of Adventures opent komend voorjaar een 25 meter hoge vrijevaltoren met een krokodillenthema. De naam wordt Croc Drop.

Crocs, een beroemde fabrikant van lichtgewicht plastic schoenen, zag die term niet zitten. Het Amerikaanse bedrijf diende vorig jaar een bezwaar in tegen de titel Croc Drop, maar het Britse Intellectual Property Office gaf Crocs geen gelijk.

Daarom hoeft de naam van de drop tower niet aangepast te worden. Croc Drop, onderdeel van themagebied Forbidden Kingdom, werd gebouwd door de Italiaanse leverancier SBF-VISA. De attractie torent uit boven een 12 meter hoog beeld in de vorm van een opengesperde krokodillenbek.

Boze geesten
Het achtergrondverhaal gaat over de Egyptische krokodillengod Sobek, de beschermer van de Nijl, die bezeten is door boze geesten. Bezoekers moeten deelnemen aan een ceremonie om de geesten te verdrijven.

Croc Drop kwam in plaats van de thrillride Rameses Revenge, die eind 2019 werd afgebroken. Britse attractieparken mogen van de overheid weer open op maandag 12 april.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Chessington World of Adventures Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be