Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Duitse pretparkmascotte is jaloers op dierentuinen: 'Ik ben ook een beer'

08-03-2021, 13.39 uur

Het Duitse pretpark Heide Park vraagt zich af waarom dierenparken in Duitsland wél open mogen, maar pretparken niet. In een bericht op social media is te zien hoe de mascotte van het attractiepark, beer Wumbo, een oproep doet aan de regionale politiek.

Hij draagt een bord met de tekst "Ik ben ook een beer! Mogen wij nu ook open?", een verwijzing naar de beslissing om de regels voor dierentuinen te versoepelen. De meeste dierenparken in Duitsland zijn vanaf vandaag weer toegankelijk.

"We hopen dat we onze deuren snel voor jullie mogen openen", schrijft Heide Park onder de foto op Facebook. "Wat denk jij, Stephan Weil?" Weil is minister-president van de Noordwest-Duitse deelstaat Nedersaksen, waar Heide Park ligt.

Besmettingscijfers
Aan de heropening van de Duitse dierentuinen zijn strenge voorwaarden verbonden. Wanneer de besmettingscijfers in een regio toenemen, kan het zijn dat parken weer dicht moeten. De Duitse attractieparken hebben nog geen idee wanneer zij weer bezoekers mogen ontvangen.

Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be