Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum wordt toetslocatie voor middelbare scholieren

06-03-2021, 17.36 uur

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is vanaf woensdag tijdelijk geopend als een toetslocatie voor middelbare scholieren. Leerlingen van het Utrechtse St. Bonifatiuscollege mogen hun toetsen maken tussen de treinen en in de wachtkamers en expositieruimtes van het museum.

De school is blij met de samenwerking. "Zo kunnen onze leerlingen op anderhalve meter afstand en in alle rust hun toetsen maken", vertelt rector Hanneke Schreuder aan het AD. Ze hoopt dat zij zo "toch een unieke en onvergetelijke herinnering aan deze coronatijd overhouden".

De scholieren nemen plaats in ruimtes die normaal gesproken gebruikt kunnen worden voor congressen, zoals de klassieke wachtkamers, de stationschefwoning, het stationwachtershuis en zalen met namen als Bedrijfsschool en De Centrale.

Fietsen
Niet alle leerlingen krijgen de kans om toetsen te maken in Het Spoorwegmuseum. Er is ruimte voor maximaal 180 personen. De school ligt op zo'n vier minuten fietsen van de dagattractie.

Meer Het Spoorwegmuseum
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be