Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling gaat gezond eten aanprijzen met speciaal label

24-03-2021, 11.00 uur

De Efteling gaat duidelijker aangeven welke etenswaren bezoekers moeten kiezen als ze op zoek zijn naar iets gezonds. Het attractiepark lanceert daarvoor een nieuw label met de naam De Betere Keuze. Het initiatief moet de gezondere opties bij de horecagelegenheden in het park inzichtelijker maken.

Assortimentsmanager Michiel van Kempen vindt het belangrijk om niet "alleen de snoeptomaatjes" aan te prijzen. Het is de bedoeling om in elke productgroep een gezonder alternatief te kunnen aanbieden, dus ook op het gebied van bijvoorbeeld frituursnacks.

"Je kunt wel een salade aanbieden in de snackbar, maar gasten komen hier juist voor friet en snacks", weet Van Kempen. Wanneer verdient een product het label? "Als het op basis van voedingswaarden beter is dan vergelijkbare producten uit dezelfde categorie. Bijvoorbeeld omdat er minder suiker in zit of omdat het meer vezels bevat. En we gaan de mogelijkheid bieden om te kiezen voor meer groenten in plaats van koolhydraten."

Pannenkoek
In de praktijk kan dat bijvoorbeeld een volkoren pannenkoek met vers fruit in plaats van stroop zijn, of een groentewrap in plaats van brood. Het concept werd ontwikkeld na overleg met het Voedingscentrum.

De Efteling merkt dat gezonde voeding tijdens een dagje uit alsmaar belangrijker wordt. "We willen hierin voorzien en onze verantwoordelijkheid nemen." De manager realiseert zich dat bezoekers vooral lekker willen eten. "Dat betekent dus wél dat broodje worst, maar dan met een volkoren broodje en een verse tomatensalsa in plaats van saus."

Keurmerk
Het is niet voor het eerst dat de Efteling poogt om gezonder eten in de schijnwerpers te zetten met een speciaal keurmerk. In 2007 probeerde het park al hetzelfde onder de noemer Lekker en Gezond.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be