Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Foto's: grote onderhoudsbeurt voor wildwaterbaan River Quest in Phantasialand

07-03-2021, 13.44 uur

In Phantasialand is deze winter de bekende wildwaterbaan River Quest onder handen genomen. Het Duitse pretpark heeft een werktuigbouwbedrijf ingeschakeld voor ingrijpende werkzaamheden in het instapstation. Daarbij werd de volledige lopende band vernieuwd.

"De band van River Quest is in zijn geheel vervangen, inclusief de tandwielen, de ketting en meer dan 3500 schroeven", meldt SAD Maschinenbau op Facebook.

Op foto's is te zien hoe men de oude lopende band verwijderde. Daardoor werd een diepe put onder het station zichtbaar. Wanneer bezoekers weer een vaartocht kunnen maken, is nog niet zeker. Phantasialand blijft in ieder geval tot eind deze maand gesloten.

Hafema
River Quest opende in 2002, negentien jaar geleden. De waterattractie werd destijds gebouwd door het Duitse bedrijf Hafema, ook bekend als de leverancier van onder andere El Rio in Bobbejaanland en Djengu River in Toverland.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be