Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Ondanks coronacrisis toch weer vacatures bij de Efteling

05-03-2021, 17.05 uur

Nu de Efteling zich in gevaarlijk vaarwater bevindt door de coronacrisis, moet er zo veel mogelijk bezuinigd worden. Eind vorig jaar kondigde de Efteling-directie om die reden een externe vacaturestop aan: openstaande functies zouden alleen nog intern ingevuld worden. Nu staan er toch weer volop vacatures online.

Zo wordt momenteel gezocht naar horecapersoneel, winkelpersoneel, attractiepersoneel en entreemedewerkers. Het gaat zowel om functies in het attractiepark als in de vakantieparken en hotels.

Een woordvoerder van de Efteling benadrukt dat er nu alleen vraag is naar oproepkrachten met contracten voor nul uren. "Overige functies worden alleen bij hoge uitzondering extern ingevuld."

Hoogseizoen
Op die manier hoopt de Efteling het hoogseizoen goed door te komen. "Met een goede balans tussen flexibiliteit en vitaliteit. Daarom hebben we, naast dat we sterk op de kosten hebben gelet, ook steeds geprobeerd zo veel mogelijk mensen in dienst te houden."

Bij het verlengen van bestaande contracten houdt de Efteling vanwege de financiële situatie andere voorwaarden aan dan gewoonlijk. "Tijdelijk minder uren, bijvoorbeeld." Daarnaast worden veel medewerkers ingezet op plekken buiten het park, bijvoorbeeld als verkeersregelaar of als helper in de zorg.

Bijscholen
Verder besteedt de Efteling momenteel veel aandacht in het bijscholen van werknemers, zodat ze straks op verschillende afdelingen ingepland kunnen worden. "Wij streven naar een optimale bezetting van alle afdelingen binnen de Wereld van de Efteling", staat in de vacatureteksten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be