Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sportiom

Brabants zwemparadijs Sportiom is onherkenbaar na verbouwing

02-03-2021, 23.59 uur

Bezoekers van het eerste uur herkennen het Brabantse zwemparadijs Sportiom waarschijnlijk niet meer terug. Het bekende recreatiecentrum in Den Bosch onderging het afgelopen jaar een ingrijpende verbouwing. Daarbij moest het oude thema - met rotspartijen en tropische beplanting - het veld ruimen.

In plaats daarvan oogt het zwembad nu als een soort ultramodern winkelcentrum met felle kleuren, lichteffecten en decoraties in de vorm van enorme bladeren. De renovatie kostte 2,8 miljoen euro. Dat bedrag werd opgehoest door de gemeente.

De vloeren en muren zijn volledig opnieuw betegeld. Verder werd de indeling aangepast en kwamen er drie nieuwe binnenglijbanen. Op de oude plek van een snackbar is nu een groot kinderbad te vinden.

Wildwaterbaan
De voormalige wildwaterbaan is verdwenen, maar de oude buitenglijbanen bleven intact. Die gaan waarschijnlijk nog zo'n vier jaar mee, verwacht uitbater Sportfondsen.

Sportiom AquaFun is al sinds 1 februari vorig jaar dicht. Eigenlijk had het bad rond de kerstperiode weer open moeten gaan. Door de coronamaatregelen mogen er echter nog geen bezoekers naar binnen.

Bowlingbaan
Het schaatsgedeelte IceFun werd vervangen door een bowling- en minigolfbaan. Er is nog wel een sportijsbaan, waar bezoekers recreatief kunnen schaatsen als verenigingen er geen gebruik van willen maken.



Meer Sportiom
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be