Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Paultons Park

Video: nieuwe spinning coaster in Engels pretpark is af

09-04-2021, 10.58 uur

Het Engelse pretpark Paultons Park opent volgende week een gloednieuw themagebied met onder andere een spinning coaster. In themadeel Tornado Springs, ontworpen door de Nederlandse firma Leisure Expert Group, wanen bezoekers zich in een woestijnstadje in het Amerika van de jaren vijftig.

Er staan meerdere nieuwe attracties, waaronder de twee kleine vrijevaltorens Windmill Towers, de draaiende reuzenschommel Cyclonator en verkeerspark Al's Auto Academy. De belangrijkste aanwinst is de achtbaan Storm Chaser, een spinning coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides.

Die is 20 meter hoog en 459 meter lang. De topsnelheid bedraagt 60 kilometer per uur. Paultons Park bestelde een kopie van de spinning coaster Sierra Sidewinder (2007) uit het Amerikaanse pretpark Knott's Berry Farm.

Rio Grande
De bestaande attracties Rio Grande Train Ride, Trekking Tractors - een tractorrit - en waterglijbaan Wave Runner zijn voortaan onderdeel van Tornado Springs. De waterattractie kreeg de naam Buffalo Falls.

Verder wordt het gebied compleet gemaakt door de speelplaats Parking Lot Tots en het themarestaurant Route 83 Diner. Het Duitse bedrijf IMAscore verzorgde de muziek voor Tornado Springs, die inmiddels ook te vinden is op streamingdiensten als Spotify. Eigenlijk had de opening in mei 2020 plaats moeten vinden, maar door de coronacrisis liepen de werkzaamheden vertraging op.Meer Paultons Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be