Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Burgemeester Amsterdam pleit voor heropening Artis

02-03-2021, 10.19 uur | Reacties

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema baalt dat dierentuin Artis nog langer gesloten moet blijven. Ze roept het kabinet op om doorstroomlocaties als pretparken en dierentuinen weer te openen. Amsterdammers snakken ernaar om naar buiten te gaan, merkt ze.

"Mensen verlangen ernaar om elkaar te zien en dan is buiten echt het veiligst", vertelt Halsema aan Het Parool. Ze vindt het tijd om ook de beroemde dierentuin in de hoofdstad te heropenen. "Ik vraag het kabinet om snel naar Artis en de terrassen te kijken. Zodat we de publieke ruimte kunnen reguleren."

In het Amsterdamse Vondelpark kwamen de afgelopen weken regelmatig grote groepen jongeren samen om te feesten. Om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen, wordt het park tegenwoordig afgesloten bij drukte.

Wachten
Artis-directeur Rembrandt Sutorius vreest dat een heropening nog wel even op zich laat wachten. Hij gaat zelf eerder uit van 1 mei, zei hij eind januari. Het op één na populairste dierenpark van Nederland is sinds half december dicht. Dat zorgt voor een hoop financiële problemen.

Meer Artis
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be