Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Nog maanden asielzoekers in vakantiehuisjes Duinrell

28-02-2021, 14.18 uur

Het vakantiepark van Duinrell blijft de komende maanden onderdak bieden aan asielzoekers. Normaal gesproken worden de vakantiehuisjes van het Wassenaarse pretpark alleen in de rustige wintermaanden gebruikt om vluchtelingen op te vangen. Nu is besloten om de samenwerking met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) te verlengen tot half juni.

Eigenlijk zouden de asielzoekers tot 15 maart blijven. De nieuwe einddatum wordt 14 juni. Er is de komende periode plaats voor maximaal 650 personen. Vervolgens zal er tot en met 12 september in ieder geval géén opvang zijn in Duinrell, zodat alle huisjes dan beschikbaar zijn voor toeristen.

De asielzoekers in Duinrell zijn voornamelijk afkomstig uit de landen Syrië, Iran, Eritrea, Nigeria en Turkije. Door de coronacrisis is er voor hen minder snel huisvestiging voorhanden, waardoor ze langer in opvanglocaties moeten blijven. Bovendien kunnen grote sporthallen in coronatijd niet gebruikt worden als opvang.

Coronapatiënten
De gemeente wil dat in het vakantiepark alleen mensen komen te wonen die al minimaal twee maanden in Nederland verblijven. Op die manier is de kans kleiner dat er coronapatiënten aan de bestaande groep worden toegevoegd.

Na de zomer zal het COA opnieuw een beroep doen op Duinrell. Tussen 13 september 2021 en 15 maart 2022 is er plek voor maximaal 930 personen. Voor de Duinrell-directie betekent de samenwerking een welkome inkomstenbron in financieel lastige tijden.

Sinds 2009
Duinrell en het COA werken al sinds 2009 met elkaar samen. Vorig jaar werd de opvangperiode ook al verlengd. Toen zouden de asielzoekers in eerste instantie in maart vertrekken. Dat werd later eind juni. Uiteindelijk is besloten om het vakantiepark ook in de zomer en het najaar te gebruiken als asielzoekerscentrum.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be