Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Podcast: de wijze lessen van pretparkprofessor Pieter Cornelis

28-02-2021, 15.35 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Hoe zouden attractieparken als de Efteling, Toverland, Walibi Holland en Attractiepark Slagharen zich de komende jaren moeten ontwikkelen? Wetenschapper en docent Pieter Cornelis heeft wel een idee: hij deed jarenlang onderzoek naar de invloed van investeringen op pretparken. Ook werkte hij als onderzoeker voor de Efteling en strategisch directeur voor Toverland.

In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast deelt hij zijn visie op de branche. Cornelis vertelt hoe hij bij de Efteling en Toverland terechtkwam, wat hij daar ontdekte en hoe hij eigenhandig een pretparkopleiding oprichtte.

Tegenwoordig zet de pretparkprofessor zich in voor decoratie- en ontwerpbedrijf Jora Vision. Bovendien staat hij nog steeds voor de klas, bij de Fontys Academy for Creative Industries.

Bezoekersaantallen
In de podcast gaat Cornelis dieper in op trucjes waarmee attractieparken de bezoekersaantallen én de gasttevredenheid kunnen laten stijgen. Hoe klimt de branche straks uit een diep coronadal? En wat is nu verstandiger, veel bezuinigen of juist doorgaan met investeren?

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be