Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fantasy Island

Engels pretpark plukt grote spinning coaster van de kermis

26-02-2021, 17.05 uurBeeld: kirmesfanmopohl

Het Engelse pretpark Fantasy Island haalt dit jaar een grote spinning coaster in huis. Fantasy Island presenteert komend seizoen de achtbaan Spinning Racer, die eerder te vinden was op Duitse kermissen.

De attractie van de Duitse fabrikant Maurer Rides werd vorig jaar gekocht door Mellors Group, de eigenaar van Fantasy Island. Het is niet bekend hoeveel jaar Spinning Racer in het park blijft staan.

Het baanverloop vertoont veel gelijkenissen met de bekende overdekte achtbaan Crush's Coaster in Disneyland Paris. Een soortgelijk model stond van 2004 tot en met 2006 in het Nederlandse Drievliet, onder de naam Xtreme.

Vekoma
In Fantasy Island stonden al enkele grote achtbanen, waaronder de hangende achtbaan The Odyssey en loopingachtbaan The Millennium, beide van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Pretparken in Engeland mogen van de overheid weer opengaan op maandag 12 april.Meer Fantasy Island
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be