Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Apenheul krijgt lening van 2 miljoen euro om toekomst veilig te stellen

29-04-2021, 11.28 uur

Apenheul mag de komende tijd 2 miljoen euro lenen van de gemeente Apeldoorn. Dat is volgens het dierenpark nodig om de coronacrisis te kunnen overleven. De gemeenteraad van Apeldoorn heeft bij hoge uitzondering met het verzoek om financiële steun ingestemd, maar wel onder een belangrijke voorwaarde.

Het park moet alle Apeldoornse huishoudens met een laag inkomen een keer gratis toegang verschaffen tot het park. Dat idee kwam van verschillende partijen in de gemeenteraad. Als aan die eis voldaan wordt, kan Apenheul 2 miljoen euro lenen tegen een rente van 2,1 procent. Het bedrag moet binnen tien jaar terugbetaald worden.

De lening komt bovenop de noodhulp die het kabinet beschikbaar stelt voor Nederlandse dierentuinen. Vorig jaar verwelkomde men 42 procent minder bezoekers dan in 2019. Apenheul benadrukt dat het bedrijf ondanks alle financiële zorgen niet op omvallen staat.

Investeren
Apenheul zegt blij te zijn met de goedkeuring van de gemeente. "Deze rekening-courant-lening is bedoeld om de komende jaren te kunnen blijven investeren in het park", zegt een woordvoerster. "De noodhulp die het kabinet beschikbaar stelt, is om ons verlies van 2020 te reduceren."

Het park is ondertussen ook een doneeractie gestart voor de bouw van een nieuw verblijf voor de Javaanse langoeren. De totale kosten daarvoor bedragen 375.000 euro. Apenheul hoopt dat de bouw in september kan beginnen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be