Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Kopiërende Chinezen moeten dokken

21-11-2012, 09.49 uur

Een attractiebouwer uit Italië heeft een miljoenenzaak tegen drie Chinese concurrenten gewonnen. Medewerkers van de Italiaanse fabrikant Zamperla zagen jarenlang met lede ogen aan hoe Aziatische copycats ervandoor gingen met hun ontwerpen.

Achtbanen, zweefmolens, schommelschepen, freefalls, waterbanen: alles werd door de Chinezen tot in detail gejat en in eigen land verkocht. Maar dan zonder de strenge veiligheidseisen die elders in de wereld gelden.

Bij elkaar opgeteld maakten de ideeëndieven minstens 183 verschillende attractieontwerpen na. Dat komt ze duur te staan. Een Amerikaanse rechter bepaalde dat de firma's samen 138 miljoen dollar aan boetes moeten betalen.

Normaal gesproken zouden de Chinezen die uitspraak natuurlijk compleet negeren. Zamperla wist dat en sloeg toe op het moment dat de bedrijven in Amerika waren voor een grote attractiebeurs. Toen konden ze geen kant meer op.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be