Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelstad Oranje

Toekomst van overdekt pretpark Speelstad Oranje blijft onzeker

19-02-2021, 10.40 uurBeeld: Govert Sweep

Het blijft een groot vraagteken wat er gaat gebeuren met Speelstad Oranje, het overdekte attractiepark van ondernemer Hennie van der Most in het Drentse dorpje Oranje. Sinds 2015 is het regionale pretpark dicht vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Sindsdien passeerden verschillende plannen de revue, die geen van allen doorgang vonden.

In 2016 suggereerde Van der Most dat hij van Speelstad Oranje een 18 plus-speelparadijs wilde maken, met attracties en activiteiten voor volwassenen. Twee jaar later kwam de eigenaar alweer met een nieuw concept op de proppen, waarbij het park opgedeeld zou worden in drie delen voor jonge kinderen, jongeren en oudere bezoekers.

Toen zei Van der Most te zoeken naar personen die het bedrijf zouden willen runnen. Het leverde niets op. Afgelopen najaar had de ondernemer plotseling weer een ander idee: hij wilde van het naastgelegen leegstaande vakantiepark een woonplek voor gepensioneerden maken.

Rendabel
Het zou dan financieel ook weer rendabel worden om de Speelstad te openen voor hun kleinkinderen. De gemeente twijfelde echter of er wel behoefte zou zijn aan woonruimte op deze locatie. Het leidde ertoe dat Van der Most het concept weer in de prullenbak gooide.

Zijn nieuwste hersenspinsel: alle huisjes moeten opgeknapt worden, zodat ze verkocht kunnen worden aan particuliere beleggers. Speelstad Oranje zou dan weer een "fantastisch recreatiepark" moeten worden, schrijft de eigenaar in een brief aan omwonenden.

Rotterdam
Of dit idee wél kans van slagen heeft, zal later moeten blijken. Van der Most heeft ondertussen zijn handen vol aan de ontwikkeling van Attractiepark Rotterdam, dat na jaren bouwen nog steeds niet open is.

Meer Speelstad Oranje
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be