Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen bouwt nieuw verblijf voor zwarte neushoorns

19-02-2021, 09.52 uur

Safaripark Beekse Bergen presenteert dit jaar een nieuw verblijf voor zwarte neushoorns. In de Brabantse dierentuin waren al witte neushoorns te vinden. Eén mannelijke zwarte neushoorn bevindt zich sinds 2018 in het Safari Resort, één van de vakantieparken van Beekse Bergen.

Hij verhuist later naar het nieuwe neushoornverblijf, waar hij gezelschap krijgt van een vrouwelijke soortgenoot uit een ander dierenpark. Daarvoor doet Beekse Bergen een beroep op het Europese fokprogramma voor de dieren.

De werkzaamheden voor de uitbreiding zijn in volle gang. Vanwege de komst van de neushoorns wordt de route van de wandelsafari - in de buurt van de leeuwen - aangepast. Inmiddels staan de wanden van de neushoornstal al overeind.

Zeer bedreigd
Beekse Bergen wil de toevoeging ook aangrijpen om bezoekers meer te vertellen over de bedreigingen voor de diersoort en welke mogelijkheden er zijn om bij te dragen aan het behoud ervan. Zwarte neushoorns zijn zeer bedreigd. In 1970 leefden er nog zo'n 65.000 in het wild, nu zijn er dat nog zo'n 5500.

Zwarte neushoorns zijn te herkennen aan een puntige bovenlip. Daarom worden ze ook wel puntlipneushoorns genoemd. De witte variant heeft bredere lippen. Dat verklaart de bijnaam breedlipneushoorn.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be