Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park staat stil bij honderdste geboortedag van oprichter Franz Mack

20-02-2021, 18.14 uur

Europa-Park staat de komende weken uitgebreid stil bij de honderdste geboortedag van Franz Mack, één van de grondleggers van het wereldberoemde Duitse attractiepark. Hij zou op 7 maart 100 jaar zijn geworden. Ter gelegenheid daarvan wordt onder meer een speciaal boek uitgegeven.

Europa-Park werd in 1975 opgericht door Franz Mack en zijn zoon Roland Mack. De stichter bleef tot aan zijn dood - op 3 oktober 2010 - betrokken bij het pretpark in het Zwarte Woud. Vandaag de dag kennen we hem ook als de mede-ontwerper van iconische achtbanen als Eurosat (1989) en Euro-Mir (1997).

"Onze vader is voor ons allemaal altijd een geweldig rolmodel geweest", zegt Europa-Park-eigenaar Roland Mack over de pionier. "Hij stond voor belangrijke waarden als bescheidenheid, hard werken, doorzettingsvermogen, oprechtheid en openheid."

Rondgeleid
Op 2 oktober 2010 werd Franz Mack in een golfkarretje rondgeleid door zijn kleinkinderen Michael en Thomas Mack, de huidige directielieden van Europa-Park. Hij was naar verluidt vol lof over hun toekomstplannen. De volgende ochtend stierf hij.

Naar aanleiding van de honderdste geboortedag presenteert Europa-Park dit jaar een beeldententoonstelling met honderd verschillende beelden, gemaakt door kunstenaar Ottmar Hörl. Ze komen te staan rond een bronzen beeld van Franz Mack in het Duitse themagebied.

Gratis
Een nieuw boek met de titel Franz Mack: Ein Badischer Unternehmer bevat talloze historische foto's en verhalen over het leven van de bekende ondernemer. Op dit moment is het 113 pagina's tellende boek gratis te downloaden via de website van uitgeverij Koppelstätter Media.

Even had eigenaar Roland Mack nog de hoop dat het nieuwe pretparkseizoen zou kunnen starten op 7 maart, als een eerbetoon aan zijn overleden vader. De strenge coronaregels in Duitsland maken dat echter onmogelijk. Europa-Park en waterpark Rulantica zijn al sinds begin november dicht.



Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be