Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp

Blijdorp brengt wilde dieren naar centrum van Rotterdam dankzij livestreams

17-02-2021, 17.11 uur

Diergaarde Blijdorp is al maanden gesloten voor publiek, maar de dieren uit het park zijn vanaf nu wel weer live te bewonderen. In het centrum van Rotterdam kunnen voorbijgangers een kijkje nemen in enkele dierenverblijven dankzij digitale reclameborden.

Er zijn vijf verschillende livestreams. "De leeuwen luieren op de Coolsingel, de gelada's smullen bij de Koopgoot, de gieren broeden bij het Schouwburgplein, de olifanten banjeren bij het Eendrachtsplein en de haaien en zeeschildpadden zwemmen bij de Markthal", laat Blijdorp weten.

Het idee komt van adviesbureau Accenture Interactive, dat reclamebedrijf JCDecaux benaderde. De dierentuin denkt een primeur in handen te hebben. "Voor zover bekend is het voor het eerst dat er live dierenwebcams getoond worden op reclameschermen. Dit maakt een stadswandeling wel heel avontuurlijk."

Creatief gebaar
Wethouder Bert Wijbenga gaf vandaag het startsein op de Coolsingel. "Veel Rotterdammers missen het bezoek aan de Diergaarde", weet hij. "Op deze manier kunnen wij toch even meekijken met de dieren. Een leuk en creatief gebaar voor de Blijdorp-fans."

Op de beeldschermen staat de tekst "Volgende keer weer bij ons?", gevolgd door een oproep om geld over te maken naar het noodlijdende dierenpark. De campagne loopt tijdens de hele voorjaarsvakantie.Meer Diergaarde Blijdorp
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be