Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Video: dit is het grootste mobiele funhouse ter wereld

16-03-2021, 12.42 uur

Een Nederlandse kermisexploitant gaat binnenkort rondreizen met het grootste mobiele funhouse ter wereld. Op een bedrijventerrein in het Noord-Hollandse dorpje Andijk, in de buurt van Enkhuizen, wordt de laatste hand gelegd aan de gigantische kermisattractie Police Department. Het gevaarte - 192 ton staal - telt maar liefst vijf verdiepingen.

Bijzonder is dat de attractie in eigen beheer is ontworpen en gebouwd, vertelt mede-eigenaar Mo de Vries aan Looopings. "We hebben vanaf het begin gezegd: we willen iets unieks brengen dat nog niet op de markt is. Dus geen standaard funhouse met roltrappen."

Police Department bestaat onder meer uit een laserkamer, een enorme led-tunnel, een waterparcours, een virtualrealitybeleving en een glijbaan. Ook zijn er animatronics die de bezoekers toespreken. Uiteraard ontbreken de gebruikelijke bewegende trappen en vloeren niet. De attractie is 40 meter breed, 12 meter diep en 17 meter hoog.

Windstoten
Wat het funhouse volgens De Vries ook uniek maakt, is de stevigheid. Vergelijkbare attracties kunnen nog wel eens last hebben van harde windstoten. Police Department is "bijna tornadoproof".

De attractie wordt straks geëxploiteerd door de families Koevoets en De Vries, die eerder funhouse Heroes City XXL in hun bezit hadden. Die attractie is verkocht aan exploitant Frank Zuidema. Dankzij zijn ervaring met het vorige funhouse wist De Vries waar hij op moest letten bij de constructie. De ontwikkeling en de bouw namen in totaal bijna vier jaar in beslag.

Maatregelen
In 2018 kwam al een eerste ontwerp naar buiten, toen onder de werktitel Police Academy. Wanneer Police Department voor het eerst op de kermis verschijnt, hangt af van de coronamaatregelen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be