Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Limburgers bouwen volledige Efteling na in salontafel

16-02-2021, 14.26 uur | Reacties

Een Limburgs koppel heeft een salontafel getransformeerd tot een heuse wereld vol wonderen. Nick (40) en Linda (35) uit het dorpje Swolgen bouwden de volledige Efteling na van Lego, ín hun salontafel. Ze waren er ongeveer een jaar mee bezig.

Daarbij kregen ze hulp van twee vrienden en hun dochters. "Voor ons is woensdagavond steeds het moment om samen te zitten, speciaalbier te drinken en Lego-bouwwerken in elkaar te zetten", vertelt bouwer Nick aan Looopings. "We hebben aardig wat moeten plannen, bestellen en bouwen om het af te krijgen."

Alle bekende Efteling-attracties hebben een plaatsje gekregen in de tafel, van Symbolica tot de Pagode en van de Python tot Villa Volta. De reacties op websites als Reddit zijn overweldigend positief. "We vinden het geweldig dat er zo veel interesse voor is en dat mensen zo enthousiast zijn."

Fantastisch
Ook de Efteling is onder de indruk van het eindresultaat. "Wat een prachtige creatie", zegt een woordvoerder. "Fantastisch om te zien dat ze op deze manier de Efteling in huis weten te halen." Meer beelden van de tafel zijn te vinden op fotosite Flickr.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be