Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling schenkt oude bobslee aan vakantieverblijf Villa Pardoes

16-02-2021, 13.17 uur

Niet alle onderdelen van de Bob uit de Efteling zijn verdwenen. Eén van de karretjes van de beroemde bobsleebaan heeft een plekje gekregen bij Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen. Daar gaat een bobslee gebruikt worden als fotolocatie.

Villa Pardoes bevindt zich aan de rand van de Efteling, achter de Python. Industrieel bedrijf JM van Delft & zn uit Drunen werd ingeschakeld om een stalen onderstel te maken voor de bobslee. "Soms krijg je zo'n opdracht die wellicht niet groot is, maar wel veel gaat betekenen", meldt de firma trots op social media.

De Bob, geopend in 1985, werd in 2019 gesloopt om plaats te maken voor de dubbele familieachtbaan Max & Moritz. Een ander karretje is voor 6500 euro verkocht aan een fan. Verder werd één van de sleeën geschonken aan Efteling-directeur Fons Jurgens.

Olifant
Bij Villa Pardoes stond al een oud karretje van De Oude Tufferbaan, plus de grote witte olifant die van 1961 tot 2002 te vinden was bij het Kinderbad. Dat was een ondiep zwembadje op de huidige locatie van het Anton Pieckplein.

Of er in de Efteling zelf ook nog een verwijzing naar de Bob komt te staan, bijvoorbeeld in de vorm van een karretje, is volgens een woordvoerder nog niet duidelijk. "Daar is nog geen ei over gelegd, zegt hij. Hetzelfde geldt voor de onderdelen van de onlangs gesloopte bootjesmolen Polka Marina.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be