Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Grootste dierentuin van de Benelux onverminderd populair na heropening

14-02-2021, 23.59 uur

Pairi Daiza, de grootste dierentuin van de Benelux, blijft behoorlijk in trek. Belgische dierenparken mogen sinds dit weekend weer bezoekers ontvangen na een lange coronasluiting. Zaterdag en zondag waren in Pairi Daiza alle beschikbare entreekaarten uitverkocht.

Het park werkt met een beperkte capaciteit, waardoor het over het algemeen vrij rustig bleef. Alleen op plekken met populaire dieren, zoals de Aziatische olifanten, de reuzenpanda's, de Stellerzeeleeuwen en de Siberische tijgers, hoopten mensenmassa's zich op.

Hier en daar probeerden medewerkers groepsvorming tegen te gaan, maar met name bij de immens populaire reuzenpanda's was daar geen beginnen aan. Het dragen van mondkapjes is in het hele park verplicht. Bezoekers houden zich over het algemeen netjes aan die regel.

Tropische serre
Enkele binnenlocaties blijven gesloten: aquariuimgebouw Nautilus, reptielenboot Mersus Emergo, tropische serre Tropicalia en het koalahuis. Verder zijn de restaurants niet toegankelijk, net als de hangbruggen in het Chinese themagebied The Middle Kingdom. Verschillende buitenterrassen werden weggehaald.

Omdat verblijfsgasten eveneens geen gebruik kunnen maken van restaurants, worden maaltijden voorlopig koud geserveerd ín de hotelkamers en vakantiehuisjes. Daar kunnen ze opgewarmd worden met behulp van een magnetron.

Onbegrijpelijk
Pairi Daiza was sinds begin november dicht, tot grote frustratie van directeur Eric Domb. In december werd duidelijk dat het park ook moest stoppen met het aanbieden van overnachtingen tussen de dieren. "Onbegrijpelijk om meerdere redenen", reageerde het management.

Belgische pretparken hebben nog geen idee wanneer ze weer open mogen. Oneerlijk, vinden de attractieparken die zijn aangesloten bij branchevereniging Belgoparks. Ze overwegen naar de Raad van State te stappen. Daar moet komende week een beslissing over vallen, bevestigt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be